sadsad x
asdasd
Kaktüs ve Sukulent Bakımı

Kaktüs ve Sukulent Bakımı

15 Nisan 2020

Kaktüs ve sukulent bakımı kolay olan bitkiler arasında yer aldığı için günümüzde popülerliği oldukça artmış bir bitki türüdür. Sukulent görüntü açısından da oldukça güzel bir bitki olması sebebiyle evlerde baş köşede yerini almıştır. Evini güzelleştirmek isteyen ve zahmetli bir çiçek bakmak istemeyenlerin tercih ettiği bu bitkiler göz doldurmaktadır. Bu sukulentler birbirinden farklı çeşitlere sahiptir. Doğal olarak hepsinin yapısı ve bakım şekli birbirinden farklıdır. Bu yüzden kendinize en uygun olan bitkiyi seçmeniz sizin yararınıza olacaktır.

Kaktüs Ve Sukulent Bakımı

Zirve dönemini yaşayan sukulentlerTillandsia, Sansevieria, Peperomia, Adromischus, Aloe, Cotyledon, Graptosedum, Crassula, Gasteria, Kalanchoe, Aeonium, Echeveria, Pachyphytum, Rochea, Haworthia, Sedum, Graptopetalum, Rhipsalis ve Senecio olmak üzere 19 farklı çeşide sahiptir. Sedum, Kalanchoe, Senecio, Crassula evde bakımı en kolay Sukulent türleri arasında yer almaktadır. Evlerde yetiştirilen birçok bitkini sukulent sınıfına dahil olmasının yanı sıra kırılan dalları yeniden köklenebilmektedir. Aynı zamanda eğer sıcak bir bölgede yaşıyorsanız sizin için ideal olan Haworthia türüdür.

Kaktüs Toprağı Seçimi Nasıl Yapılmalıdır?

Kaktüs Ve Sukulent Bakımı

Kaktüs bakım açısından en kolay bitki türlerinden bir tanesidir. Bu bitki zahmetsiz oluşuyla dikkat çekmektedir. Öyle ki sulama süreleri de oldukça uzundur. Kaktüs bakımında 4 ana faktör vardır. Işık, ısı, su ve topraktır. Bu bitkileri mümkün olduğunca pencere kenarlarına koymak gereklidir. Pencere pervazları dahil kaktüs ve sukulentlerin doğal yaşama ortamıdır diyebiliriz. Ancak direkt olarak güneşe koyulmamalıdırlar. Aksi takdirde yaprakları yanar.

Kaktüs Ve Sukulent Bakımı

Sukulent bakım konusunda da sorun çıkarmayan bir bitkidir. Tıpkı kaktüs gibi ısı, ışık ve toprak seçimi onlar için önem teşkil etmektedir. Sukulentler sıcak bitkisidir. Yazın 40 derecelere kadar olan ısılarda bile büyüyebilirler. Ancak daha fazla sıcak olduğu takdirde büyümeleri durmaktadır. Sukulentler kışın sulanmadıkları takdirde -15 derecelik bir soğuklukta dahil büyümeye devam edebilirler.

minyatür bahçe

Kaktüs toprağı kalın kum karışımında yetiştirildiği zaman oldukça gelişmesiyle dikkat çekmektedir. Bu yüzden kaktüs bakımında toprak seçimi çok önemlidir. Aynı şekilde torf ve pomza karışımı topraklarda da gelişmeyi sürdürürler. Ancak bu toprak kullanılıyorsa, kaktüsün sağlıklı gelişebilmesi için arada sırada suni gübre vermek gereklidir.

Sukulent Sulama İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?

Kaktüs Ve Sukulent Bakımı

Sukulent toprağı da bitkinin istenilen gelişimi gösterebilmesi için önem teşkil etmektedir. Sıcak iklim bitkisi olan sukulentlerin toprağı killi olmalıdır. Bu topraklarda gelişimlerini hızla sürdürmektedirler. Sukulentler ilkbahar ve yaz aylarında gelişimlerini tamamlamaktadırlar. Bu bitkilerin fazla sulanmasına gerek yoktur.

sukulent

Sukulent sulama işlemi konusunda hassas olunması gereken bir bitki türüdür. Bu bitki yetiştiği toprağa göre değişim gösterse de püf noktası sulamadır. Kesinlikle çok ya da az sulanmamalıdır. Aksi takdirde sukulent çürür. Çok sulanan sukulentin yaprakları buruşmaktadır. En ayırt edici belirti budur. Az sulanan sukulentin ise yapraklarında lekelenme görülmektedir. Su geçirgenliği olan bir toprak tercih ettiyseniz suyun saksıdan akması gereklidir. Nemli toprak Sukulent için idealdir. Normal şartlarda ve doğru bakılan bir Sukulent bitkisi beyaz ve pembe lekeli olmaktadır. Aksi takdirde görüntüsü kötüleşecektir.

Kaktüs Ve Sukulent Bakımı

Sukulentlerin bakımı konusunda saksı seçimi de önemli bir noktadır. Bu bitkinin yaprakları dengeli bir serbestliğe sahip olmalıdır. Ne çok ne de çok dar bir saksı tercih edilmemelidir. Dar bir saksıda bitki zarar görürken geniş bir saksıda kökler hava aldığı için çürüme yapabilir. Sukulentin yerleştirileceği saksının altında mutlaka bir su gideri olması gereklidir. Sukulent ekildiği tarihten itibaren 14 gün içerisinde kök salmaya başlar. Çiçeğinizin sağlıklı olup olmadığını buradan anlayabilirsiniz. Aynı zamanda sukulentlerin dikkat çeken bir diğer özelliği ise benimsedikleri toprağın değiştirilmemesidir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.